Waarom leuke dingen doen zo belangrijk is bij MS.

leuke dingen doen

leuke dingen doen

Een van de kenmerken van MS is vermoeidheid. Dat zorgt er vaak voor dat je minder uren in een week hebt waarin je werkelijk iets kunt ‘doen’. Daarnaast is het in veel gevallen zo dat alles dat je doet al meer moeite en tijd kost. Waardoor leuke dingen doen er gemakkelijk bij in schiet. 

Als je heel moe bent kan je aandacht zo versnippert zijn of opgeslokt worden door dagelijkse dingen dat jouw kostbare tijd je door de vingers glipt. Het laatste waar je waarschijnlijk aan denkt is iets leuks plannen of doen. Terwijl leuke dingen doen juist zo belangrijk is!

Waarom het zo belangrijk is om leuke dingen te doen, juist als jouw tijd beperkt is.

Als alles dat je doet energie kost en moeizaam gaat, geldt dat waarschijnlijk ook voor leuke uitjes en activiteiten. Ze kosten fysiek (en misschien ook mentaal) energie. En hoewel ik niet aanraad langdurig of vaak tegen de behoeftes van je lichaam in te gaan, kan iets leuks doen je meer opleveren dan dat het je kost.

Leuke ervaringen zorgen voor een geluksgevoel.

En een gevoel van geluk zorgt voor ontspanning en geeft nog zoveel meer! Je krijgt er energie van. Het maakt hoopvol en geeft  nieuwe ideeën. 

Waar vermoeidheid en weerstand er voor zorgen dat we steeds minder mogelijkheden zien,  zorgt een geluksgevoel er voor dat je het leven met een open, optimistische blik tegemoet treedt. Je voelt je niet alleen fijner, alles gaat ook makkelijker. 

En misschien ben je heel erg moe nadat je iets leuks hebt gedaan. Maar van binnen werkt het fijne gevoel dat je er aan over houdt door. 

Dingen doen waar je blij van wordt, daar kun je nog uren of dagen van nagenieten.  

Tijd is een van de kostbaarste dingen, zeker als je er minder van hebt dan voordat je MS kreeg.

Wees er zuinig op. Er is al zoveel waar je rekening mee moet houden, waar je, je aan, aan moet passen. Je verdient alle momenten van geluk en blijdschap die er maar te vinden zijn. Je verdient het om alle leuke dingen te doen waar jij maar blij van wordt. 

Juist wanneer alles te veel lijkt, ga iets leuks doen. Of maak plannen om iets leuks te gaan doen! Iets waar jij blij van wordt en van geniet! En dat kan iets heel kleins zijn. En misschien snapt je omgeving er niets van, waarom jij dat nu leuk vindt om te doen. Dat doet er niet toe. De enige die het hoeft te snappen, ben jij. 

Wat vind jij leuk om te doen? Waar krijg jij een glimlach van op je gezicht krijgt? Waar gaat jouw energie van stromen? Hoeveel van jouw tijd breng je door met mensen die je energie geven? 

En hoe vaak doe jij iets leuks, zonder doel. Puur en alleen omdat je er blij van wordt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anderen vonden het volgende ook interessant:

15 feb
Yoga Online MS
Blog
Alles wat je aandacht geeft groeit. Over het algemeen is dat waar. Maar die vlieger gaat niet altijd op. Aandacht […]
11 jan
Yoga Online MS
Blog
Benigne, of ook wel goedaardige Multiple Sclerose. Wat is dat precies? MS, of Multiple Sclerose, is een chronische aandoening van het […]
31 mei
Yoga Online MS
Geen categorie
Wat helpt tegen hoge bloeddruk? Dat lees je goed: Yoga helpt tegen hoge bloeddruk. En, voor wie dat interessant vindt; […]