van Overleven naar Leven!

Dit online programma bevat alle effectieve oplossingen om jouw op ieder vlak te ondersteunen als je MS hebt. En er voor te zorgen dat jij je lichamelijk beter voelt en meer geluk en vrijheid ervaart.

online_programma_leven-online-yoga-ms

Herken je je hierin?

 • Je hebt MS en dit heeft je leven zo ingrijpend veranderd dat het moeilijk is om nog te genieten.
 • Je voelt je ontmoedigd door de medische mallemolen en de overtuiging dat alleen medicijnen kunnen helpen bij het verlichten van symptomen.
 • Je voelt je overgeleverd aan de symptomen en grillen van MS.
 • MS heeft het vertrouwen in jouw lichaam aangetast.
 • Leven met MS heeft veel stress gebracht en je hebt geen idee hoe om te gaan met de emoties die het teweeg brengt.
 • Je wilt de mensen in jouw omgeving niet lastig vallen met je frustraties, angsten en verdriet, bang dat dit jullie relatie op het spel zet.
 • Je zou dolgraag zelf iets willen ‘doen’ om weer grip te krijgen op je gezondheid en welzijn, maar je hebt geen idee hoe.

In 17 jaar Yoga

In de zeventien jaar dat ik yoga doe en de zeven jaar dat ik yoga geef, heb ik gemerkt hoe groot het effect van ontspanning, diepe ontspanning, op gezondheid en welzijn is. En hoe belangrijk het is om uiting te geven aan je emoties, verlangens en wie je diep van binnen bent.

Ik geloof dat intens gelukkig zijn en leven vanuit wie we werkelijk zijn ons geboorterecht is en dat dit voor iedereen mogelijk is, ook voor jou. De wijsheid en kracht waardoor we kunnen genieten van het leven zit in ons allemaal. Soms raken we het spoor alleen even bijster.

Het online programma, ‘ van Overleven naar Leven!’, is een totaal pakket waarin je tot in detail begeleid wordt en die je niet alleen helpt met de symptomen van MS maar ook hoe om te gaan met de impact die MS heeft op jouw leven.

Ik help je graag de weg (terug) vinden naar genieten van dit moment, juist als dat onmogelijk ver weg lijkt.

online_programma_eigen_ervaring-2-online-yoga-ms

In dit programma ontdek je:

 • Wat je kunt doen om te ontspannen.
 • Wat je kunt doen om je lichaam soepel te houden of soepeler te laten worden.
 • Wat je kunt doen om specifieke symptomen van MS te verlichten.
 • Hoe je op een gezonde manier om kunt gaan met woede, frustratie, verdriet en machteloosheid.
 • Hoe (weer) te vertrouwen op wat je lichaam je vertelt.
 • Hoe je (weer) de regie over je leven terug kunt krijgen.
 • Hoe je, je kunt verbinden met je intuïtie en daarop kunt (leren) vertrouwen.
 • Hoe je in de realiteit van je ‘nieuwe’ leven stapt en nieuwe mogelijkheden ontdekt om jouw unieke talenten en passies vorm te geven.
 • Hoe goed zorgen voor jezelf je relaties kan verbeteren.

Steven

“‘s Nachts word ik wakker omdat ik nodig naar de wc moet. Dankzij MS werken mijn benen niet mee, vooral mijn linker been wil niet buigen en mijn voet zit vaak vast in de lakens. Eerder was ik 7 tot 10 minuten, vloekend en tierend, bezig om mijn benen uit bed te krijgen. Dankzij Ilse heb ik geleerd om geen bruut geweld te gebruiken maar door de weerstand heen te ademen en te wachten tot mijn spieren meegeven. Binnen twee minuten zit ik nu overeind en kan ik doen wat ik moet doen.”

Wat kun je verwachten?

 • Het programma bestaat uit dertien weken en heeft een duidelijke en bewust gekozen opbouw.
 • De toegang tot het programma is onbeperkt.
 • Iedere week ontvang je een nieuw onderdeel
 • Naast het programma heb je 6 maanden toegang tot de online community waarin je gelijkgestemden kunt ontmoeten en onderling dingen kunt delen en elkaar kunt ondersteunen.
 • Live Q/A, waarin jullie mij vragen kunnen stellen en we samen op zoek gaan naar oplossingen. Dit zal tevens bewaard blijven, zodat je het terug kunt kijken, mocht je een sessie hebben gemist.

gratis_ontspannings_meditatie-yoga-online-ms

Voor wie is het?

Dit online programma is niet voor iedereen. Allereerst is hij specifiek gemaakt voor mensen met MS. Daarin vormt geen enkele fysieke beperking een belemmering. Maar om profijt te hebben van het programma is het wel van groot belang dat je heel graag zelf iets wilt doen om je beter te voelen.

Daarnaast is er moed voor nodig om dit avontuur aan te gaan en je open te stellen voor het onbekende. En het kost doorzettingsvermogen, zowel om in beweging te komen als om eerlijk naar jezelf te blijven kijken. Ik help je daar graag bij. Door je stap voor stap te begeleiden. Maar alleen als jij het werkelijk gaat doen zul je resultaat merken.

Wil jij op de hoogte gehouden worden?

Op dit moment is het Online Programma, ‘van Overleven naar Leven’ nog niet beschikbaar. Ik ben op dit moment bezig om een geluidsstudio in huis te (laten) bouwen, zodat ik het programma kan voorzien van helder, goed geluid. Iets wat tot nu toe nog niet gelukt is.

Ik heb op veel plekken gezeten om geluid op te nemen. Maar overal was er achtergrond geluid. Er werd verbouwd. Er vlogen vliegtuigjes over. Of er verscheen een drumstel in mijn opname. Ik hoop dat deze geluidsstudio dè oplossing biedt. Zodat jullie (eindelijk!) kennis kunnen maken met de mogelijkheden die dit online programma biedt.

Wil jij graag weten wanneer de release datum van het programma bekend is? Vul dan hieronder je e-mail adres in en ik hou je op de hoogte!

Liefs,

Ilse